Krievija aicina Latviju un Igauniju atteikties no "veterānu - antifašistu un bijušo PSRS tiesībsargājošo iestāžu darbinieku vajāšanas tiesas ceļā", ziņo aģentūra "Interfax".
"Krievijas divpusējos sakaros ar Baltijas valstīm ir bijuši gan pozitīvi, gan dramatiski periodi. Esam pārliecināti, ka, koncentrējot uzmanību uz pozitīvo, mēs izdarīsim vienīgo pareizo izvēli par labu turpmākām labām kaimiņattiecībām starp mūsu valstīm," šodien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas 2. Eiropas departamenta pārstāvis.

Šādi Krievijas diplomāti atbildēja uz jautājumu, kāpēc Krievija nepieprasa "kaut vai publisku atvainošanos no Latvijas un Igaunijas vadības par to, ka pilsoņu kara laikā Krievijā šo neatkarīgo Baltijas valstu iedzīvotāji piedalījās kaujās Krievijas teritorijā frontes abās pusēs".

"Tagad, kad šie notikumi ir aizgājuši tālā pagātnē, diez vai būtu vērts atgriezties pie tiem un vēl jo vairāk iesaistīt tos mūsdienu politiskajās attiecībās starp Krieviju un jaunajām neatkarīgajām Baltijas valstīm," teica departamenta pārstāvis.

"Izejot no šāda problēmas redzējuma, mēs aicinām partnerus Latvijā un Igaunijā atteikties no politiski motivētās veterānu antifašistu un bijušo PSRS tiesībsargājošo iestāžu darbinieku vajāšanas," uzsver Krievijas Ārlietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!