Maskavas tiesa piektdien pieņēma lēmumu, kas ļauj dabasgāzes koncernam "Gazprom" iegūt televīzijas sabiedrības NTV akciju kontrolpaketi.
19% NTV akciju, kā arī 25% plus viena akcija vai kapitāla daļa vēl 23 citās kompānijās, kuras ietilpst holdingā "Media - Most", ir jānodod "Gazprom - Media" meitas kompānijai "Leadville Investments", piektdien nolēma Maskavas Čerjomuškinas rajona tiesa.

Visas šīs akcijas bija ieķīlātas "Leadvillle Investments" pret 262 miljonu ASV dolāru (157 miljonu latu) lielu kredītu, kura dzēšanas termiņš ir šā gada jūlijs.

"Media - Most ir jānodod kompānijai "Leadville Investments" 25% plus viena akcija vai kapitāla daļa kompānijās "NTV-Telesetj","NTV-plus", radio "Eho Moskvi", izdevniecībā "Semj dņej", "NTV-telemost", radio "Delovaja volna", "Mir kino Oktjabrj", "NTV-profit", "Memonet", "Mostvideo", "Kristall - Palas" un citās.

"Leadville Investments" savu prasību tiesā pamatoja ar to, ka "Media - Most" nepildot 17.novembrī ar "Gazprom - Media" noslēgto vienošanos par parādu dzēšanu. Proti, "Media - Most" meitas firma "Media - Most Capital and Management" garantējusi, ka "Gazprom" ieķīlātās akcijas un kapitāla daļas nav un netiks apgrūtinātas ne ar kādām citām saistībām, kamēr saglabājas ieķīlājums. Taču "Leadville Investments" pārstāvis Dmitrijs Matvejevs tiesā apgalvoja, ka "Media - Most Capital and Management" pārkāpusi šo vienošanos, vēršoties Gibraltāra Augstākajā tiesā, kas 8.janvārī pēc "Media - Most" meitasfirmas lūguma uzlika arestu 19% NTV akcijām.

Tiesa atzina "Leadville Investment" prasību par pamatotu un noteica par pienākumu kompānijai "Media - Most Capital and Management" nodot kompānijas "Leadville Investment" īpašumā attiecīgās akcijas un īpašuma daļas.

"Media -Most" piektdien paziņoja, ka iepazīstas ar spriedumu, lai izlemtu, vai to pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!