Foto: Reuters/Scanpix

Salvadoras Nacionālajā zooloģiskajā dārzā pēc pagaidām nezināma ļaundara pastrādāta uzbrukuma bojā gājis 15 gadu vecs nīlzirgs vārdā Gustavito, atsaucoties uz Salvadoras Kultūras ministrijas paziņojumu vēsta raidsabiedrība CNN.

Policija saistībā ar "gļēvu un necilvēcīgo" uzbrukumu sākusi izmeklēšanu. Pagaidām zināms, ka uzbrukums nīlzirgam pastrādāts trešdien. Dzīvnieks saņēmis "vairākus sitienus pa dažādām ķermeņa vietām ar asiem un neasiem objektiem". Likumsargi dzīvnieka nožogojumā atraduši metāla gabalus un akmeņus.

Zoodārza pārstāvji informējuši, ka kopš Gustavito ievainojumu atklāšanas, par viņu visu diennakti gādājuši veterinārārsti, taču par spīti viņu centieniem svētdien lielais dzīvnieks miris.

Gustavito ievainojumus zoodārza darbinieki pamanījuši ceturtdien, jo ievērojuši pārmaiņas nīlzirga uzvedībā – tas lielāko daļu dienas pavadījis zem ūdens un pārstājis ēst.

Dzīvnieka apskates laikā veterinārārsti uz tā ķermeņa atklājuši nobrāzumus un plēstas brūces, kā arī pamanījuši, ka viņu moka krampji un sāpes vēderā. Tāpat Gustavito bijušas savainotas pēdas un vaigs.

Gustavito Salvadoras zoodārzā mitinājās 12 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!