Partīcija Kolīna Makgrata, kas agrāk bija Ričards Patriks Makgrats, sagādājusi tiesvedības problēmas juristiem, jo šim banku laupītam, kurš gan sevi uzskata par sievieti, ir gan penis, gan arī D izmēra krūšturis.
Taču, lai gan šī persona īsti nav pieskaitāma ne pie vīriešu, ne sieviešu dzimuma, tā tomēr ir visīstākais banku laupītājs, par ko tiesa viņai piespriedusi vairāk nekā 35 gadus ilgu cietumsodu.

Vissarežģītākais jautājums, kas bija jāatrisina ASV apgabaltiesas tiesnesim Žanam Dibuā, bija - vai Makgratu sūtīt uz vīriešu vai sieviešu cietumu.

Pēc trīs stundu ilgās tiesas sēdes Dibuā piekrita ieslodzījuma vietas juristam, ka Makgrata no tiesas zāles nosūtāma uz cietuma slimnīcu. Taču, ja Makgrata kādreiz tiks nogādāta parastā cietumā, tad tas būs sieviešu cietums, teica Dibuā.

Notiesāto laupītāju tiesnesis raksturojis šādi: "Viņai ir gari mati līdz pleciem. Atceros, ka tiesas prāvas laikā viņa matus bija sasējusi zirgastē. Viņai nav sejas un ķermeņa apmatojuma... Viņai ir izteikti, augsti vaigu kauli un lielas krūtis, kam nepieciešams D izmēra krūšturis. Balss viņai ir augsta un vispār man viņa šķita drīzāk sieviete."

Dibuā uzskata, ka šī iemesla dēļ Makgrata ir ļoti viegli ievainojama cietumniece.

66 gadus vecā Makgrata lieto sieviešu hormonus, viņai ir veikta krūšu palielināšanas operācija un, pirms viņa bija spiesta pārģērbties zaļajā cietuma formastērpā, viņa bieži vien valkāja puķainas blūzītes. Nesen Makgratai ieslodzījumā iznākušas nepatikšanas, jo viņa ar acu zīmuli bija nokrāsojusi savas gaišās uzacis.

2000.gada februārī Makgrata tika notiesāta par diviem bruņotiem bankas aplaupīšanas gadījumiem. Pirmajā laupīšanas reizē Makgrata aizbēga ar 15 000 dolāru vērtu laupījumu, bet otrās laupīšanas laikā divreiz izšāva uz bankas menedžeri.

Lai gan prokurors Sets Vēbers gribēja nosūtīt Makgratu uz vīriešu cietumu, apsūdzētās advokāte iebilda, ka vīriešu cietuma ieslodzītie varētu apdraudēt "interseksuālo" banku aplaupītāju.

Prokurors bažījās, ka Makgrata sieviešu cietumā savukārt varētu apdraudēt citas ieslodzītās, taču ārsts tiesai iesniedza izziņu, ka Makgratas penim iespēja tikai nepilnīga erekcija, tāpēc izvarošana nav iespējama.

Sieviešu cietumā Makgrata iecerējusi izveidot teātra pulciņu, mācīties valodas un nodarboties ar mākslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!