Foto: AP/Scanpix
Lauva, kas privātā dabas parkā trešdien uzbrukusi brīvprātīgai darbiniecei, kas tīrījusi plēsēja būri, jauno sievieti nogalinājis ar vienu ķepas cirtienu, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta laikraksts "The Guardian".

"Lauva bija pabarota, jaunā sieviete tīrīja lielo voljeru, un lauva bija mazajā būrī. Būra vārti bija daļēji atvērti, kas deva iespēju par "Cous Cous" sauktajai lauvai atvērt tos ar ķepu," pastāstīja izmeklētājs Deivids Hadens. Lauva sievieti, iespējams, nogalinājis ar vienu ķepas vēzienu salaužot viņas sprandu, pieļauj izmeklētājs.

Darbiniece uzbrukuma brīdī runājusi pa mobilo telefonu ar kolēģi, kurš satraucies par pēkšņi pārtrūkušo sarunu un paziņojis par notikušo varas iestādēm. Šerifa palīgi plēsēju nošāvuši, jo tas turpinājis plosīt sievietes ķermeni un nebija aizvilināms prom.

Vēstīts, ka 24 gadus veca brīvprātīgā darbiniece mirusi pēc lauvas uzbrukuma privātā dabas parkā "Cat Haven" Kalifornijā. Sākumā nebija skaidrs, kāpēc sieviete atradusies vienā aplokā ar lauvu.

Parkā ir apskatāmi aptuveni divdesmit dzīvnieku, arī iepriekš te ir turēti tādi plēsēji kā tīģeri, leopardi un jaguāri. Amatpersonas norāda, ka drošība parkā esot bijusi augstā līmenī.

Deils Andersons, kurš "Cat Haven" vada kopš 1993. gada, stāsta, ka viņa iestāde ir viena no retajām ASV, kur vienuviet apskatāmi visi lielie kaķveidīgie plēsēji.

Kopš 1990. gada ASV eksotiskie plēsēji ir nogalinājuši vismaz 21 cilvēku, pagājušajā gadā informēja kāds cits Kalifornijas privātais dabas parks "Big Cat Rescue". Šajā laika periodā no krātiņiem izbēguši 254 plēsēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!