Foto: AFP/Scanpix

Krieviju neapmierina amerikāņu partneru priekšlikumi Ukrainas krīzes noregulējumam, jo tajos Krievija minēta kā viena no Ukrainas konflikta pusēm, pirmdien sacīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

ASV valsts sekretārs "Džons Kerijs pagājušo piektdien iedeva man papīru, par kuru mēs jums ziņojām. Tajā mēs atradām koncepciju, kura mūs it kā ne visai apmierina, tāpēc ka viss ir formulēts it kā Kijevas un Maskavas starpā pastāvošā konflikta gultnē".

Turklāt koncepcija ir formulēta "notikušu faktu gultnē un partneri tagad piedāvā balstīties šajā valsts apvērsuma radītajā situācijā", norādīja Lavrovs, uzsverot, ka Krievija nav Ukrainas konflikta puse.

"Mēs esam gatavi turpināt dialogu, balstoties izpratnē, ka dialogam ir jābūt godīgam, ievērojot partnerības principus, bez centieniem padarīt mūs par teju vai vienu no konflikta pusēm," sacīja Lavrovs.

"Mēs nepasīvi saņemam piedāvājumus no mūsu kolēģiem. Mēs ar Krievijas Federācijas Drošības padomes locekļu piedalīšanos esam sagatavojuši atbildes priekšlikumus," norādīja ministrs.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Krimas reģionālais parlaments paziņojis, ka 16.martā pussalā notiks referendums par pievienošanos Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzstāj, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!