Krievijas ieroču piegādes Sīrijai "ir bijušas, notiek un tiks turpinātas", svētdien Krievijas telekanāla ēterā paziņoja ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Līdz ar šīm piegādēm "neizbēgami tiks nosūtīti Krievijas speciālisti, kas palīdzēs apmācīt sīriešu personālu, kā apieties ar šiem ieročiem", piebilda ministrs.

Maskavas un Damaskas militāri tehniskā sadarbība ir vērsta uz cīņu ar terorismu, viņš uzsvēra.

Sīrijas mediji iepriekš ziņoja par to, ka valstī ieradušās divas Krievijas lidmašīnas ar humāno palīdzību.

Krievijas Aizsardzības ministrija savukārt vēstījusi, ka uz Sīriju nosūtītas iekārtas telšu pilsētiņai, kas paredzēta tūkstotim bēgļu.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret "Islāma valsti", kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!