Foto: TASS/Scanpix/LETA

Nesniedzot konkrētus pierādījumus un piemērus, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs laikrakstā "Kommersant" publicētā viedokļrakstā apgalvo, ka vairākās rietumu valstīs bērniem tiek mācīts, ka Dieva dēls Jēzus Kristus ir biseksuāls, vēsta "The Moscow Times". Viņš tādējādi pamatojis Eiropas Savienības un ASV liberālo demokrātiju kritiku.

Lavrova viedokļa mērķis bijis kritizēt Rietumu "bezgalīgo visatļautību", to pretnostatot noteikumos balstītajai kārtībai, kāda pēc viņa vārdiem pastāvot autokrātiskajās demokrātijās Krievijā un Ķīnā.

"Vairākās rietumvalstīs skolēni skolā iemācās, ka Jēzus Kristus ir biseksuāls," rakstīja Lavrovs. Viņš šo paša piesaukto praksi nodēvējis par centieniem izmainīt cilvēka dabu.

Meklējot ministra izteikumam segumu, portāls "It's My City" atklājis, ka tas varētu būt meklējams kādā populārā Austrālijā tapušā "TikTok" ierakstā, kurā kāds zēns mammai stāsta, ka Jēzus ir biseksuāls, jo "viņš pasaulē mīl visus", un nebinārs jeb nav noteiktas dzimtes, jo valkājot kleitu. Video arī izskan bērna apgalvojums, ka tas mācīts skolā.

Krievijas medijs norāda, ka liberālo demokrātiju kritika ar šāda piemēra izskanēšanu liecina par mērķi aktivizēt konservatīvo ideju atbalstītājus pirms rudenī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!