Foto: AP/Scanpix/LETA

Gados veco cilvēku sociālā izolācija, lai viņus pasargātu no jaunā koronavīrusa, varētu būt jāturpina līdz gada beigām, paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Ja nav [izstrādāta] vakcīna, mums, cik vien iespējams, jāierobežo kontakti ar gados veciem cilvēkiem," sacījusi Leiena intervijā, kas svētdien publicēta Vācijas laikrakstā "Bild am Sonntag".

"Zinu, ka tas ir sarežģīti un ka izolācija ir apgrūtinājums, bet tas ir dzīvības un nāves jautājums. Mums jāturpina būt disciplinētiem un pacietīgiem," teikusi Leiena.

"Bērniem un gados jauniem cilvēkiem pārvietošanās brīvība būs agrāk nekā gados veciem cilvēkiem un tiem, kam jau ir [citas] slimības," piebildusi EK prezidente.

"Mums būs jāiemācās sadzīvot ar vīrusu daudzus mēnešus, varbūt pat līdz nākamajam gadam," uzsvērusi Leiena.

Viņa arī paudusi cerību, ka vakcīna pret jauno koronavīrusu varētu tikt izstrādāta līdz gada beigām, un ka divas no daudzsološajākajām zinātnieku grupām, kas izstrādā vakcīnu, darbojas Eiropā.

"Ceru, ka viņi izstrādās vakcīnu līdz gada beigām," sacījusi Leiena, piebilstot, ka drīzumā paredzēts sākt klīniskos izmēģinājumus. Sīkāk "Bild am Sonntag" publicētajā intervijā EK prezidente par to nav izteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!