Lietuvas nacionālā energokompānija LEO LT paziņojusi, ka elektroenerģijas cenas patērētājiem no 1.jūlija varētu samazināties par četriem Lietuvas centiem (0,8 santīmiem) par kilovatstundu.
"Apzinoties ekonomisko situāciju valstī un ņemot vērā skaidri izteikto akcionāru nostāju, mēs uzņemamies atbildību no šā gada otrā pusgada elektroenerģijas cenas lietotājiem pazemināt līdz 2008.gada līmenim," pirms ceturtdien paredzētās akcionāru sapulces pastāstījis LEO LT valdes priekšsēdētājs Rimants Vaitkus.

Savukārt enerģētikas ministra Arvīda Sekmoka preses sekretārs Ķēstutis Jaunišķis norādījis, ka ideja par elektroenerģijas cenu samazināšanu faktiski pieder valstij.

"Tas ir vienīgais iespējamais enerģētiķu ieguldījums ekonomikas atdzīvināšanas plānā. Nedrīkst būt tā, ka visi tik tikko savelk kopā galus, bet daži skaita peļņu. Ja budžets atgriežas 2006.gada līmenī, tad vismaz [elektroenerģijas] cenām jāatgriežas 2008.gadā," viņš uzsvēris.

Šogad elektroenerģija Lietuvā padārdzinājās tieši par četriem centiem - līdz 37 centiem kilovatstundā. LEO LT gan tika lūgusi palielināt tarifu par septiņiem centiem, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli (PVN), taču vēlāk piekrita Cenu komisijas lēmumam.

61,7% kompānijas LEO LT akciju pieder Lietuvas valstij, bet - pārējie 38,3% - privātajai tirdzniecības tīklu "Vilniaus prekyba" un "Maxima LT" pārvaldītajai kompānijai "NDX energija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!