Krievijas žurnālists Leonīds Parfjonovs ceturtdien paziņoja, ka pamet nedēļas žurnāla "Russian Newsweek" galvenā redaktora amatu.
"Es žurnālā "Newsweek" strādāju trīs gadus, par kuriem es esmu žurnālam ļoti pateicīgs, šeit strādā lielisks kolektīvs. Bet tagad es vēlos nodarboties ar autordarbu projektiem," sacīja Parfjonovs.

Viņš stāstīja, ka pašlaik strādā pie "Namedņi" grāmatas četros sējumos.

"Turklāt man ir divi filmu projekti ar rakstnieku Alekseju Ivanovu un uz Nikolaja Gogoļa 200.jubileju. Tas man aizņems vismaz nākamo gadu un vēl vairāk," piebilda Parfjonovs.

Bijušais telekompānijas NTV programmas "Namedņi" ("Nesen") vadītājs Leonīds Parfjonovs par nedēļas žurnāla "Russian Newsweek" galveno redaktoru tika iecelts 2004.gada decembrī.

NTV 2004.gada 1.jūlijā atlaida Parfjonovu un slēdza viņa vadīto populāro programmu "Namedņi" par interviju ar Krievijas aģentu nogalinātā bijušā Čečenijas prezidenta Zelimhana Jandarbijeva atraitni. Viņa atlaišana izraisīja bažas par vēl bargāku Kremļa vēršanos pret preses brīvību.

Izdevniecības "Axel Springer Russia" izlaistais žurnāls "Russian Newsweek" sāka strādāt 2004.gadā īsi pēc Parfjonova atlaišanas un tā pirmajā izdevumā bija detalizēts apraksts par viņa atlaišanu.

Pēc Parfjonova aiziešanas 2008.gada 10.janvārī "Russian Newsweek" galvenā redaktora pienākumus pārņems Kirils Višņepoļskis, kurš pēdējos četrus gadus bija žurnāla "Forbes Russia" galvenā redaktora vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!