Foto: AFP/Scanpix

Francijai ir daudz lielāks pamats izstāties no Eiropas Savienības (ES) nekā Lielbritānijai, piektdien paziņoja Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) līdere Marina Lepēna.

"Francijai ir, iespējams, tūkstošiem reižu vairāk iemeslu pamest ES nekā angļiem," un visām bloka dalībvalstīm "ir jāapšauba savas attiecības ar ES," Lepēna pavēstīja preses konferencē.

Runājot pirms Vīnē paredzētas citu Eiropas valstu "patriotisko" partiju sanāksmes, viņa atzina, ka būtu "nepiedienīgi" jebkurai no nometnēm pirms Lielbritānijas referenduma par valsts dalību ES izmantot britu parlamenta deputātes Džo Koksas nogalināšanu.

Britu izstāšanās kampaņas spēcīgās pozīcijas pirms referenduma ir "spēcīga zīme" par tautas atmošanos, uzsvēra Lepēna.

FN līdere arī aicināja britus neļaut sevi ietekmēt ar "visneiedomājamāko katastrofu" pareģojumiem Lielbritānijas izstāšanās gadījumā.

Lepēna arī pauda, ka ES dalībvalstīm būtu jābūt iespējai izvēlēties jomas, kurās ciešāk integrēties, norādot, ka šādu situāciju jau panākusi Dānija un arī Lielbritānija.

Lepēna Vīne piedalās "Patriotiskā pavasara" pasākumā, kuru rīko "Nāciju un brīvības Eiropa" grupa, kurā ietilpst parlamentārieši arī no citām eiroskeptiskām vai galēji labējām Eiropas partijām, tostarp no Austrijas Brīvības partijas, "Alternatīva Vācijai", un Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!