Foto: Reuters/Scanpix

Francijas galēji labējās Nacionālās frontes (FN) dibinātājs Žans Marī Lepēns pirmdien atzina, ka baidās - Francija 2017. gada valsts galvas vēlēšanās var ievēlēt "prezidentu Mustafu".

To, ka nule kā notikušajās reģionālajās vēlēšanās FN nespēja uzvarēt nevienā no reģioniem, 87 gadus vecais politiķis skaidroja ar oponentu izvērsto aģitāciju musulmaņu vidū, it īpaši Marseļas apkaimē, kur kandidēja viņa 26 gadus vecā mazmeita Mariona Marešāla-Lepēna.

"Mēs pieredzējām masīvu vēlētāju intervenci no rajoniem, kas pirmajā kārtā nebalsoja un kas tika mobilizēti," viņš sacīja.

"Es negribu, ka mēs 2017. gadā attopamies ar prezidenta Mustafas valdību," atzina Lepēns.

Svētdien aizvadīto reģionālo vēlēšanu otrajā kārtā septiņos no 12 kontinentālās Francijas reģioniem vadībā izvirzījušies bijušā prezidenta Nikolā Sarkozī vadītie republikāņi, liecina sākotnējie rezultāti.

Piecos reģionos uzvaru guvuši sociālisti, bet Korsikā vadībā izvirzījušies nacionālisti.

Galēji labējā Nacionālā fronte (FN), kas vēlēšanu pirmajā kārtā 6.novembrī valsts mērogā ieguva gandrīz 28% balsu un sešos no 12 kontinentālās Francijas reģioniem izvirzījās vadībā, otrajā kārtā nav izcīnījusi uzvaru nevienā no reģioniem, liecina sākotnējie rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!