Libānā atmosfēra ir visai saspringta, jo gājienam galvaspilsētā Beirūtā gatavojas tūkstošiem cilvēku, kas vēlās tādējādi pieminēt bijušā premjerministra Rafika Hariri nāves otro gadadienu, informē ārvalstu prese.
Beirūtā pulcējas valdības atbalstītāji, kas apsūdz Sīriju par tās saistību ar premjera slepkavību. Lai novērstu sadursmes ar opozīcijas aktīvistiem, ir uzbūvēts žogs un ielās izvietoti karavīri un tanki, raksta BBC.

Atgādināsim, ka dienu pirms šī gājiena sprādzienā Beirūtā gāja bojā trīs, ievainoti vēl 18 cilvēki. Valdības vairākuma koalīcija premjerministra Fuada Sinioras vadībā jau apsūdzējusi Sīriju, kas, viņuprāt, stāv aiz šī uzbrukuma. Valdības atbalstītāji uzskata, ka sprādzieni tika sarīkoti ar mērķi atturēt cilvēkus no piedalīšanās demonstrācijā.

Uzbrukumus nosodījis arī Sīrijas aktīvs sabiedrotais Libānas prezidents Emils Lahuds, kurš paziņojis, ka tie ir negatīvi ietekmējuši centienus panākt kompromisu.

Atgādināsim, ka Sīrijas un Libānas starpā valda politiskas nesaskaņas, kuru iemesls ir bijušā premjerministra slepkavība. Libāna tajā apsūdz Sīriju, tā šīs apsūdzības noliedz, tomēr protesti Libānā piespieda Sīriju pārtraukt savu 29 gadus ilgušo militāro klātbūtni Libānā un izvest karaspēku. Neskatoties uz to, Sīrija joprojām cenšas saglabāt savu ietekmi Libānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!