Foto: DELFI
Videomateriālā redzami visi septiņi 23.martā Libānā nolaupītie Igaunijas velotūristi. Otrdien vietnē "Youtube" video ievietojis lietotājs ar segvārdu "thekidnaper2011" ("nolaupītājs2011"), trešdien informē portāls "Delfi.ee".

Visi septiņi gūstekņi pēc kārtas angliski vēršas pie vairāku valstuvadītājiem, lūdzot viņiem palīdzēt.

"Es vēršos pie Libānas premjerministra Saada al Hariri, Saūda Arābijas karaļa Abdallāha, Jordānas karaļa Abdallāha II un Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī. Lūdzu, dariet visu, lai palīdzētu mums atgriezties mājās un, lūdzu, dodiet, ko jums prasa. Mēs jūs lūdzam darīt visu, ko jums prasa. Mēs lūdzam darīt visu, lai varam atgriezties pie savām ģimenēm pēc iespējas ātrāk," videoierakstā saka viens no nolaupītajiem igauņiem. 'Šī ir ļoti sarežģīta situācija, lūdzu izdariet visu, kas nepieciešamas, lai to atrisinātu", piebilst otrs.

Igaunijas Ārlietu ministrijā portālam "Delfi.ee" paziņoja, ka nekādas nolaupītāju prasības vēl neesot saņemtas.

Kā ziņots, martā bruņoti noziedznieki maskās Libānas austrumos Bekaas ielejā nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas. Nolaupīšana notika Zahles pilsētas rūpniecības rajonā 50 kilometrus uz austrumiem no Beirūtas drīz pēc tam, kad viņi bija ieradušies Libānā no Sīrijas.

Nolaupītāji brauca ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem. Noziedznieki ar nolaupītajiem aizbrauca Kfarzabadas ciemata virzienā.

Drošībnieki netālu no Zahles pilsētas atrada velosipēdus un mugursomas ar Igaunijas pilsoņu personīgajām mantām.

Visi nolaupītie ir vīrieši vecumā no 25 līdz 40 gadiem. Nolaupīšanas motīvi pagaidām nav zināmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!