Foto: AP/Scanpix

Bruņoti uzbrucēji Libānā nolaupījuši bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi dēlu Hanibalu, atsaucoties uz avotiem drošības dienestos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nolaupītāji cerējuši iegūt informāciju par šiītu garīdznieka, kurš 1978. gadā bezvēsts pazuda Lībijā, likteni, vēsta izdevums "The Guardian".

Hanibals video, kas piektdien pārraidīts televīzijas kanālā "al-Jadeed", aicinājis atsaukties ikvienu, kuram ir kāda informācija par imama Musa al Sadra likteni. Kā ziņo "The Guardian", vīrietis video apgalvojis, ka ir vesels un atpūties, taču izskatījies tā, it kā būtu piekauts – viņam bijuši zilumi zem acīm.

Kāds anonīms informācijas avots drošības dienestos izdevumam pastāstījis, ka policija Kadafi atradusi Balbekas pilsētā, kur viņu bija sagūstījuši šiītu nemiernieki.

Nav zināms, cik ilgi vīrietis uzturējies Libānā.

40 gadus vecajam Hanibalam Kadafi, viņa māsai un mātei 2012. gadā tika piešķirts patvērums Omānā. Tiesa gan, viņiem nācās dzīvot mājas arestā.

Kadafi, kura bērni bija zināmi ar savu izšķērdīgo dzīvesveidu, tika gāzts 2011. gadā, kad Lībijā sākās tautas sacelšanās un pilsoņu karš. 20. oktobrī pēc pēdējā Kadafi atbalstītāju bastiona Sirtas krišanas nemiernieki gāzto diktatoru nogalināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!