Foto: AFP/Scanpix

13 Libānas šiītu musulmaņu svētceļnieku nolaupīšana Sīrijā izraisījusi protestus Beirūtā, palielinot bažas, ka kaimiņvalstī notiekošajos nemieros var tikt iesaistīta arī Libāna, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziņas par libāniešu nolaupīšanu izraisīja protestus vairākos Beirūtas rajonos. Demonstranti izgāja ielās un dedzināja automašīnu riepas. Protesti strauji apsīkuši pēc tam, kad šiītu militārā grupējuma "Hezbollah" Lībānas vadītājs Šeihs Hasans Našralahs televīzijas uzrunā aicināja protestētājus nomierināties.

Svētceļnieki nolaupīti, kad cauri Sīrijai atgriezušies no ceļojuma pa Irānas svētajām vietām. Autobusu apturējuši aptuveni 40 bruņoti kaujinieki. Tie likuši izkāpt no autobusa visiem vīriešiem, bet sievietēm atļauts doties tālāk, Libānas televīzijai pastāstīja viens no atbrīvotajām sievietēm.

Kāda ķīlnieka radinieks aģentūrai "Reuters" pastāstīja, ka nolaupītāji ir opozīcijas "Brīvās Sīrijas armija", kas pieprasa savu aizturēto biedru atbrīvošanu.

Libānas sabiedrība un politiķi ir sadalījušies Sīrijas valdības un opozīcijas atbalstītājos. Spriedze Libānā pieauga svētdien, kad Libānas karavīri kontrolpostenī nošāva pret Sīrijas režīmu noskaņotu garīdznieku un viņa miesassargu. Tas izraisīja sadursmes starp vienas un otras puses atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!