Libānas armijā ir izsludināta trauksme, jo pirmdien notikušajā sprādzienā ir nogalināts bijušais premjerministrs Rafiks Hariri, ziņo ārvalstu masu mediji.
Automašīnā ievietotu sprāgstvielu eksplozijā Beirūtā gāja bojā vēl vismaz deviņi cilvēki un cieta apkārt esošās ēkas.

Armijas paziņojumā teikts, ka ir “izsludināta trauksme visās armijas vienībās, un kaujas gatavība ir paaugstināta līdz augstākajam līmenim.”

Reportieri ziņo, ka pilsētas iedzīvotāji ir šokā un pēc sprādziena tika izsludinātas trīs dienu sēras.

Slepkavība notika laikā, kad palielinājās nesaskaņas starp Sīriju, Libānas politisko vadītāju, un opozīcijas pārstāvjiem.

Libānas opozīcijas līderi ir paziņojuši, ka slepkavībās vainojamas Lībānas un Sīrijas valdības.

Saniknotie sērotāji Beirūtā mēģināja aizdedzināt Sīrijas “Baath” partijas birojus, informē BBC.

Opozīcija ir pat pieprasījusi valdības atkāpšanos, kā arī Sīrijas karaspēka izvešanu no valsts pirms vēlēšanām, kas paredzētas maijā.

Sīrijas prezidents Bašars al-Asads ir nosodījis pirmdienas uzbrukumu kā “briesmīgu kriminālu noziegumu”.

Baltā nama pārstāvji to raksturoja kā “brutālu” slepkavību un izteicās, ka Libānai vajadzētu plānot savu politisko nākotni “brīvu no vardarbības ... un brīvu no Sīrijas okupācijas”.

Libānas bijusī koloniālā īpašniece Francija, kuras prezidentam Žakam Širakam bija ciešas saites ar Hariri, ir pieprasījusi uzsākt sprādziena starptautisku izmeklēšanu.

Sprādziens notika laikā, kad bijušais premjers ar pavadoņiem brauca garām Svētā Džordža viesnīcai, un eksplozijā tika ievainoti vismaz 100 cilvēki.

“Armija ir uzsākusi dažādus preventīvus pasākumus, lai nodrošinātu stabilitāti, ielās patrulē karavīru grupas un mēs esam izveidojuši vairākus kontrolpunktus,” teikts armijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!