Foto: Reuters/Scanpix

Libānas militārais tribunāls ceturtdien piesprieda nāvessodu 26 apsūdzētajiem, kuri bija iesaistīti septiņu Igaunijas velotūristu nolaupīšanā pagājušajā gadā, ziņo Libānas portāls "Naharnet".

Pavisam saistībā ar šo un citiem pēdējā gada laikā pastrādātiem noziegumiem tribunāls bija izvirzījis apsūdzības 29 cilvēkiem. Pārējie noziegumi, par ko apsūdzētie tika notiesāti, bija noziedzīga grupējuma izveidošana, valsts varas graušana, saistība ar kaujinieku grupējumu "Fatah al-Islam", nelegālu ieroču izmantošana, drošības struktūru darbinieka Rašeda Sabri nogalināšana un uzbrukumi Iekšējo drošības spēku izlūkošanas birojam.

Viņi arī tika atzīti par vainīgiem bruņotā laupīšanā, Libānas pasu un personas apliecību viltošanā, alkohola veikalu spridzināšanā un kristiešu pieminekļu postīšanā.

Portāls neziņo, kāds sods piespriests pārējiem trim apsūdzētajiem.

No 29 notiesātajiem deviņi atrodas apcietinājumā, bet pārējie 20 tiek meklēti un sods viņiem piespriests aizmuguriski.

Jau ziņots, ka nenoskaidrotas bruņotas personas maskās septiņus igauņu velobraucējus nolaupīja pērn 23.martā pie Zahles pilsētas 50 kilometrus uz austrumiem no Libānas galvaspilsētas Beirūtas un ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem aizbrauca Kfarzabadas ciemata virzienā. Nolaupīto personīgās mantas un divriteņi tika atstāti nolaupīšanas vietā un nolaupītie nelegāli aizvesti uz Sīriju.

Nolaupīšana notika apmēram pusotru stundu pēc tam, kad Igaunijas pilsoņi bija šķērsojuši Sīrijas- Libānas robežu.

Pēc 114 gūstā pavadītām dienām viņus atbrīvoja 14.jūlijā,un 15.jūlijā viņi ar lidmašīnu ieradās Tallinā. Tiek uzskatīts, ka par velotūristu atbrīvošanu nolaupītājiem tika samaksāta izpirkuma nauda, bet Igaunijas valdība šīs ziņas kategoriski noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!