Lietuvas Liberāldemokrātiskās partijas prezidijs trešdien lūdza no Lietuvas prezidenta amata atcelto Rolandu Paksu balotēties gaidāmajās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanās.
"Ja viņš dos savu piekrišanu, mēs izvirzīsim viņu kā partijas kandidātu," aģentūrai BNS teica liberāldemokrātu līderis Valentīns Mazuronis.

Pakss apturēja savu dalību paša dibinātajā Liberāldemokrātiskajā partijā, kad tika ievēlēts par Lietuvas prezidentu.

Uz jautājumu, vai Pakss varētu atgriezties partijas priekšsēdētāja amatā, Mazuronis atbildēja, ka tas būs atkarīgs tikai no eksprezidenta lēmuma.

Otrdien impīčmenta procesā nobalsojot par Paksa atcelšanu no amata, Lietuvas Seims par prezidenta pienākumu izpildītāju līdz pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanai iecēla Seima spīkeru Arturu Paulausku.

Pēc Paksa atcelšanas no amata bijušā prezidenta atbalstītājs Rolands Paviļonis paziņoja, ka Pakss balotēsies prezidenta pirmstermiņa vēlēšanās, kuras plānots sarīkot jūnijā.

Dienesta ētikas galvenās komisijas priekšsēdētājs Aļģirds Meškausks trešdien atzina, ka Paksam nav tiesību atkal pretendēt uz prezidenta amatu, jo viņš pārkāpis likumu par sabiedrisko un personīgo interešu saskaņošanu valsts darbā.

Meškausks sacīja, ka atbilstoši šim likumam valsts darbā strādājošas personas, kas ir pārkāpušas šī likuma prasības un ir atlaistas no darba, triju gadu laikā nevar pieņemt darbā valsts dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!