Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vairāk nekā 60 kalnrači, no kuriem daži bijuši bruņoti, ir apcietināti nelegālā zelta raktuvē Libērijas ziemeļaustrumos, kur apmēram 40 cilvēki joprojām ir ieslodzīti sabrukušā šahtā, bet izcelti septiņi bojāgājušie, atsaucoties uz amatpersonu ziņojumu, svētdien rakstīja britu raidorganizācija BBC.

Apcietinātie kalnrači pretojušies nosūtītajai komandai, kuras mērķis bija atjaunot kārtību notikuma vietā, teica katastrofu pārvaldības aģentūras pārstāvis Arčivego Doe.

Amatpersonas situāciju raksturoja kā "nelikumīgu".

Pēc 10. februārī iebrukušajām raktuvju sienām, glābēji līdz šim ir atraduši septiņus bojāgājušos.

Libērijas amatpersonas izveidojušas komandu, kas sastāv no armijas, policijas, imigrācijas un narkomānijas apkarošanas aģentūru amatpersonām zelta ieguves laukā Nimbas novadā, kas ir galvenais nelegālā zelta ieguves centrs.

Glābšanas operācijā iesaistīti arī imigrācijas dienesti, jo daži no nelegālajiem kalnračiem ir ārzemnieki, informēja Doe.

Kalnrači paši kailām rokām ir meklējuši mirušos un izdzīvojušos. Vietējās varasiestādes tagad plāno izmantot zemes pārvietošanas mašīnu, lai paplašinātu ceļu uz ieguves šahtu, lai ekskavators varētu sasniegt šo vietu, Doe informēja BBC.

Viņš paredz, ka mirušo skaits varētu palielināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!