Izraēla negrasās bombardēt Irānu, vizītes laikā Maskavā paziņoja ebreju valsts ārlietu ministrs Avigdors Libermans, vēsta BBC.

"Irānas ienākšana kodolklubā izraisīs bruņošanās sacensības, trakas sacensības visos Tuvajos Austrumos. Tie jau ir draudi pasaules kārtībai," norādīja Libermans. "Bet mēs negrasāmies bombardēt Irānu, neviens ar mūsu rokām savas problēmas nerisinās," viņš piebilda.

"Mums nav šādas nepieciešamības: Izraēlai nav kopīgas robežas ar Irānu, mēs nepretendējam ne uz kādām irāniešu zonām. Tāpēc mēs negribam, lai ar mūsu rokām risinātu pasaules problēmu," viņš teica.

Pēc Libermana viedokļa, "visvairāk par Irānas kodolprogrammu bažījas vai baidās no tās Apvienoto Arābu Emirātu valstis, Saūda Arābija un citi". "Irāna vispār ir nestabilitātes faktors Tuvajos Austrumos," sacīja ministrs.

"Nedomāju, ka pasaules prioritāšu ziņā izraēliešu - palestīniešu problēma ir tādi paši draudi pasaules kārtībai kā Irānas, Pakistānas vai Afganistānas problēma," viņš uzsvēra.

Libermans arī paziņoja, ka Izraēla nepiedalīsies nevienā konferencē nedz Vašingtonā, nedz Londonā vai Maskavā, ja tajā piedalīsies "Hamas" vai
"Hizbollah" grupējumu pārstāvji.

"Viņi nevar būt leģitīmi partneri nekādās sarunās. Organizācijas, kuras kultivē, slavē un atbalsta teroru, nevar būt par faktoru starptautiskajā arēnā," sacīja politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!