Foto: Reuters/Scanpix

Lībijā uzietas 2015. gada februārī nogalinātā 21 koptu kristieša mirstīgās atliekas, atsaucoties uz Lībijas ģenerālprokuratūras paziņojumu, raksta "Albawaba".

Ēģiptes pilsoņu slaktiņu "Daesh" izmantoja propagandas nolūkiem. Visi kaimiņvalstī nolaupītie vīrieši tika simboliski saģērbti zīmīgi oranžos tērpos, kādos ASV mēdz tērpt noziedzniekus, un ar aizsietām acīm izvesti Vidusjūras pludmalē. Pēc tam džihādisti viņiem nogrieza galvas.`



Atbildot teroristu zvērībām, Ēģiptes gaisa spēki īstenoja uzlidojumus vairākām "Daesh" treniņu vietām, munīcijas noliktavām un citām militārajām pozīcijām Dernas pilsētas tuvumā, kuras apkārtnē slaktiņš pastrādāts. Pēc notikušā Ēģipte aicināja ANO Drošības padomi iejaukties Lībijas pilsoņkarā.

Tikai 2016. gada aprīlī viena no Lībijas valdībām paziņoja, ka ieņēmusi Dernu un padzinusi no tās džihādistus. Savukārt pagājušajā mēnesī Lībijas varasiestādes paziņoja, ka apcietinājušas cilvēku, kurš uzņēmis bēdīgi slaveno "Daesh" propagandas video.

Ēģiptes koptu kristieši ir lielākā kristiešu kopiena Tuvajos Austrumos un veido aptuveni 10% no visiem Ēģiptes iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!