Foto: AFP/Scanpix

Bruņoti kaujinieki nolaupījušu Lībijas policijas kriminālās izmeklēšanas nodaļas vadītāju kapteini Abdelu Salemu al Mahdavi, atsaucoties uz Lībijas policijas ceturtdien paziņoto, vēsta ārvalstu mediji.

Policijas kapteinis Mahdavi nolaupīts trešdien, kad bijis ceļā uz darbu Bengāzī. Amatpersonas skaidro, ka viņš grasījies nosaukt bijušā Bengāzī policijas priekšnieka slepkavībā aizdomās turētos, ziņo aģentūra "Reuters". Bengāzī policijas priekšnieks nošauts pagājušā gada novembrī.

Drošības spēku pārstāvji aģentūrai AFP pastāstījuši, ka izmeklētājam bijuši daudz ienaidnieku. "Viņam bija dati par visiem – Kadafi lojālistiem, stingrā kursa islāmistiem un parastiem noziedzniekiem," raidsabiedrība BBC citē vārdā nenosauktu amatpersonu.

Pagaidām nav zināms, kādas personas vai grupējums organizēja nolaupīšanu, bet amatpersonas sola atrast gan izmeklētāju, gan noziedzniekus. Tikmēr vairāki policijas virsnieki sarīkoja protestu pret amatpersonas nolaupīšanu, norāda BBC.

Lībijas varas iestādes cenšas nodrošināt kārtību valstī, kur kopš bijušā līdera Muamara Kadafi gāšanas 2011. gadā saimnieko dažādi bruņoti grupējumi. Bengāzī, kur sākās tautas sacelšanās pret režīmu, pagājušā gada laikā ir nogalināti vairāk nekā desmit policijas virsnieku.

Tāpat pilsētā ir notikuši uzbrukumi diplomātiskajām misijām un palīdzības organizācijām. Viens no skaļākajiem gadījumiem bija kaujinieku uzbrukums ASV konsulātam Bengāzī pagājušā gada septembrī, toreiz gāja bojā ASV vēstnieks Lībijā Kristiofers Stīvenss.

Pilsētā ir notikuši uzbrukumi islāma virziena sūfisma piekritēju svētnīcām un mošejām. Aculiecinieki stāsta, ka šos uzbrukumus realizējuši islāmistu kaujinieku, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!