Lībija pārtraukusi ieceļošanas vīzu izsniegšanu Eiropas valstu pilsoņiem, izņemot britus, pirmdien paziņoja valsts lielākā starptautiskā lidosta.

Atbildot uz aģentūras "Reuters" lūgumu apstiprināt jau iepriekš izskanējušās ziņas, amatpersonas, kas vēlējās saglabāt savu anonimitāti, sacīja: "Tas ir tiesa. Šāds lēmums ir pieņemts. Nekādas vīzas eiropiešiem, izņemot Lielbritānijas [pilsoņus]."

Nekādi paskaidrojumi pagaidām nav sniegti. Līdz šim nav saņemts arī Lībijas valdības apstiprinājums par šādu lēmumu.

Tikmēr Itālijas Ārlietu ministrija to apstiprinājusi un paziņojusi, ka tā ir reakcija uz neseno Šveices lēmumu publiskot "melno sarakstu", kurā iekļauti to 180 Lībijas pilsoņu vārdi, kuriem liegta ieceļošana valstī.

Tripole un Berne iesaistījusies jau mēnešiem ilgā diplomātiskā konfliktā saistībā ar kāda Lībijā strādājoša šveiciešu uzņēmēja tiesisko vajāšanu.

"Lībijas reakcija uz Šveices lēmumu ietekmē visas Šengenas zonas valstis," norādīja Itālijas Ārlietu ministrijas pārstāvis, piebilstot, ka sarunas starp Šengenas zonas valstīm, lai vienotos par koordinētu rīcību šajā jautājumā, turpinās.

Lībijas laikraksts "Oea", kuram ir tuvi sakari ar vienu no valsts līdera Muamara Kadafi dēliem, iepriekš ziņoja, ka Tripole gatavojas pieņemt lēmumu par vīzu neizsniegšanu Šengenas zonas valstu pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!