Foto: AFP/Scanpix

Internetā parādījies video materiāls, kurā redzams, kā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" (IS) sabiedrotie džihādisti Lībijā, izpilda nāvessodu 21 gūsteknim, svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Video redzami oranžos kombinezonos tērpti cilvēki, kurus teroristi nospiež uz ceļiem, un nocērt viņiem galvas. Video internetā publicējuši Lībijas džihādisti, kuri apgalvo, ka ir IS sabiedrotie, vēsta raidsabiedrība BBC.

Piektdien islāmisti publicējuši attēlus ar nolaupītajiem ēģiptiešiem, norādot, ka gūstekņus saņēmuši, lai it kā atriebtu kādas musulmaņu sievietes "spīdzināšanu un nogalināšanu".

Visi IS gūstekņi bijuši strādnieki no Ēģiptes un visi - kristieši. Teroristi viņus nolaupījuši Lībijas austrumu piekrastes pilsēta Sirtē, kas atrodas islāmistu kontrolē.

Ēģiptes valdība iepriekš brīdinājusi savus pavalstniekus nedoties uz Lībiju, taču ēģiptieši arvien turp dodas darba meklējumos.

Jau ziņots, ka janvārī IS nogalināja divus gūstekņus no Japānas, bet februāra sākumā publicēja video, kurā redzams, kā dzīvs tiek sadedzināts teroristu sagūstītais Jordānijas pilots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!