Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas līdera Muamara Kadafi dēls Hamiss gājis bojā NATO aviācijas uzlidojumos Zlitanas pilsētā paziņojis Lībijas opozīcijas spēku pārstāvis Muhameds Zauvavi, piektdien informē aģentūra "RIA Novosti".

28 gadus vecais Hamiss komandēja Zlitanā īpašo spēku 32. brigādi. Viņš gājis bojā Kadafi uzticīgo spēku komandcentra bombardēšanas laikā.

Pagaidām ne varas iestādes valsts galvaspilsētā Tripolē, ne NATO pārstāvji šo ziņu nav apstiprinājuši.

Par Hamisa nāvi jau reiz tika ziņots martā, taču vēlāk tika publiskoti videmoateriāli, kas pierādīja, ka viņš ir dzīvs.

Zauvavi informējis, ka Zlitanā, kas ir stratēģiski svarīgs punkts 150 kilometru attālumā uz austrumiem no Tripoles, NATO uzlidojumos nogalināti 32 cilvēki.

Naktī uz trešdienu sabiedroto spēku aviācija bombardēja arī Tripoli. Valsts televīzija ziņo, ka triecieni bijuši vērsti pret "civilajiem un militārajiem objektiem Helatas al Ferdžanas rajonā".

Kā ziņots, Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret diktatora Kadafi režīmu. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

ANO sankcionētu militāro operāciju Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19.martā sāka Lielbritānija, Francija un ASV. Vēlāk šīs operācijas vadību pārņēma NATO.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!