Foto: AFP/Scanpix
Lībijas nemiernieki piektdien paziņoja par savas vadības pārcelšanu no valsts otras lielākās pilsētas Bengazi uz galvaspilsētu Tripoli.

"Es pasludinu izpildkomitejas darba uzsākšanu Tripolē," preses konferencē galvaspilsētā paziņoja nemiernieku izveidotās Pagaidu pārejas nacionālās padomes augsta amatpersona Ali Tarhuni.

"Lai dzīvo demokrātiska un konstitucionāla Lībija, un slava mūsu mocekļiem," sacīja Tarhuni, paziņojot, kuri cilvēki ieņems svarīgākos amatus jaunā pagaidu valdībā.

Tarhuni, kurš ir izpildkomitejas priekšsēdētāja vietnieks un pagaidu valdības naftas un ekonomikas ministrs, sacīja, ka Pagaidu pārejas nacionālās padomes vadītājs Mustafa Abdeldžalils ieradīsies Tripolē, līdz to ļaus drošības situācija. Ceturtdien Tripolē ieradās puse no Pagaidu pārejas nacionālās padomes locekļiem.

Tarhuni aicināja Lībijas diktatoram Muammaram Kadafi lojālos spēkus nolikt ieročus un solīja šiem spēkiem drošību un likumīgu izturēšanos. "Nolieciet ieročus un dodieties mājās. Mēs neatriebsimies. Starp mums un jums ir likums. Es apsolu, ka jūs būsiet drošībā," teica Tarhuni.

Kadafi atrašanās vieta nav zināma, bet ceturtdien tika pārraidīta jauna viņa audioruna ar aicinājumu iedzīvotājiem cīnīties pret nemierniekiem un atbrīvot Tripoli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!