Foto: AFP/Scanpix
Lībijas opozīcijas Nacionālās padomes spēki pēc galvaspilsētas Tripoles ieņemšanas izvērsuši teroru pret tās melnādainajiem apdzīvotājiem, uzskatot viņus visus par padzītā Lībijas līdera Muamara Kadafi algotņiem, otrdien informē aģentūra "Associated Press".

Kā žurnālistiem pavēstījis Afrikas valstu savienības pārstāvis Žans Pings, nemiernieki slepkavo visus sastaptos ieceļotājus no "melnās Āfrikas". Kā zināms, tieši algotņu "melnie eskadroni" veidoja būtisku Kadafi uzticīgo spēku daļu.

Opoziconāri nepūloties atšķirt, kurš ir algotnis un kurš vienkāršs viesstrādnieks. Tieši šī "genocīda" dēļ Āfrikas savienība arvien nav atzinusi Nacionālo padomi par Lībijas oficiālo pārstāvi.

Iepriekš Rietumvalstu žurnālisti ziņoja, ka Tripoles ielās ir daudz melnādaino karotāju līķu. Viņi ir sagūstīti un vēlāk nogalināti, par ko liecina aiz muguras sasietās rokas. Par viņu apbedīšanu neviens nerūpējas.

Kā ziņots, nemiernieku spēkiem izdevies iekarot galvaspilsētas Tripoles lielāko daļu, Kadafi spēki izrāda pretošanos atsevišķos pilsētas rajonos. Kopumā tie kontrolē tikai dažas nelielas pilsētas valstī. Patlaban turpinās uzbrukums Kadafi dzimtajai pilsētai Sirtai.

Lībijā kopš februāra vidus norit sacelšanās pret gandrīz 42 gadus valdījušā Kadafi režīmu. Martā pret Lībijas valdības spēkiem militāro operāciju uzsāka starptautisko spēku alianse, bet vēlāk vadību pār operāciju pārņēma NATO.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!