Foto: Reuters/Scanpix

Vidusjūrā pie Lībijas rietumu piekrastes sestdien gāja bojā 31 migrants, bet 200 tika izglābti, nogrimstot viņu laivām, paziņoja Lībijas karaflote.

Krasta apsardze veica divas glābšanas operācijas pie Garabulli pilsētas, 60 kilometrus uz austrumiem no Tripoles, paziņoja krasta apsardzes preses sekretārs pulkvedis Abu Adžila Abdelbarri.

Viņš piebilda, ka patruļas atrada 31 līķi un 60 izdzīvojušos no vienas laivas, savukārt no citas laivas bija izdzīvojuši 140 cilvēki.

"Kad mēs ieradāmies notikuma vietā, mēs atradām piepūšamo laivu, pie kuras turējās vairāki cilvēki," viņš sacīja.

Lībijas karaflotes preses sekretārs Aijūbs Kāsims paziņoja, ka starp bojāgājušajiem bija 18 sievietes un trīs bērni, un ka 40 cilvēki ir pazuduši bez vēsts.

Starp izglābtajiem bija migranti no Somālijas, Ganas, Etiopijas, Nigērijas, un četri no Pakistānas.

Krasta apsardzes ierašanās brīdī viena laiva par trim ceturtdaļām jau bija zem ūdens, sacīja Lībijas patruļkuģa komandieris Nāsirs al Gammudi.

"Mēs meklējām citus izdzīvojušos vairāk nekā piecas stundas. Mēs spējām izglābt vienu sievieti, kad sadzirdējām viņas kliedzienus," sacīja Gammudi.

Francijas nevalstiskā organizācija "SOS Mediterranee" sestdien paziņoja, ka izglābusi vairāk nekā 400 cilvēku no koka laivas starptautiskajos ūdeņos tālāk no Lībijas piekrastes.

Itālijas krasta apsardze, kas koordinē glābšanu starptautiskajos ūdeņos, ziņoja, ka ceturtdien un piektdien izglābti pavisam 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!