Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas vadītājs Muamars Kadafi otrdien īsā uzrunā valsts televīzijā noliedza "ļaunprātīgas baumas", ka viņš it kā esot aizbēdzis uz Venecuēlu, informē raidsabiedrība BBC. .

Stāvot ar lietussargu pie mašīnas savas mājas pagalmā, Kadafi sacīja, ka vēlas parādīt to, ka viņš vēl arvien atrodas Lībijas galvaspilsētā.

Tikmēr Apvieno Nāciju Organizācijas Drošības padome lemj par situāciju Lībijā, kur valdība pret demonstrantiem sūta armiju.

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns paziņojis, ka ir runājsi ar Kadafi un paudis viņam "satraukumu par aizvien pieaugošo vardarbību un uzsvēris, ka tai nekavējoties jāpieliek punkts".

Novērotāji ziņo, ka Kadafi režīmam jācīnās "divās frontēs" - pret opozicionāriem un pret dumpīgām armijas vienībām, kuru skaits arvien palielinās.

Lībijas valsts televīzija vēstīja, ka drošības spēki cīnās pret teroristiem un bojā gājuši vairāki cilvēki. Kadafi dēls Saifs al Islams paziņojis, ka armija bombardējusi ieroču noliktavas ārpus apdzīvotiem rajoniem, un noliedza Kataras telekanāla "Al-Jazeera" ziņas par Tripoles un Bengazi bombardēšanu.

Iepriekš Parīzē bāzētā Starptautiskā cilvēktiesību federācija ziņoja, ka Lībijas otru lielāko pilsētu Bengazi kontrolē protestētāji un armijas vienības šajā pilsētā dezertējušas.

Federācija ziņoja, ka protestētāju kontrolē ir arī Sirtas un Tobrukas pilsētas valsts austrumos un tuvāk galvaspilsētai esošās pilsētas Misrata, Homsa, Tarhuna, Zentena, Zavija un Zuara.

Nemieros bojāgājušo skaits pārsniedz 300 cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!