Foto: Reuters/Scanpix

Lībijas valdībai lojālie bruņotie spēki otrdien Sirtā atsāka uzbrukumu džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") pretestības "kabatām".

Ar tanku un mīnmetēju uguns atbalstu valdības spēki iebrukuši Sirtas centra Otrajā rajonā, no notikumu vietas ziņo aģentūras AFP fotogrāfs. Valdības karavīri iepriekšējo dienu pavadījuši, attīrot un atmīnējot agrāk ieņemtos apvidus.

Uzbrukums "Daesh" sākts rietumu-austrumu virzienā. Vispirms uguni atklāj tanki, šādi sagatavojot ceļu kājniekiem.

Nacionālās saskaņas valdības bruņoto spēku komandieris sacīja, ka lojālisti ieņēmuši pozīcijas Otrajā rajonā, nogriežot džihādistiem atkāpšanās ceļu.

Lojālistu spēki maijā uzsāka operāciju, lai "Daesh" atkarotu Sirtu - gāztā diktatora Muamara Kadafi dzimto pilsētu, kas nonāca džihādistu kontrolē pērn jūnijā.

9. jūnijā valdības spēki iegāja Sirtas teritorijā un kopš tā laika ir atspieduši džihādistus no vairākām svarīgām pozīcijām, cita starpā arī no Vagadugu konferenču kompleksa, kur bija izvietojies džihādistu štābs.

Trīs mēnešus ilgajā kaujā par Sirtu krituši 300 valdības formējumu karotāji, bet 1800 ievainoti. Džihādisti savus zaudējumu neatklāj.

Pentagons augusta sākumā paziņoja, ka pēc Lībijas nacionālās vienotības valdības lūguma sācis uzlidojumus "Islāma valsts" pozīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!