Piedzēries pasažieris ceļā no Anglijas uz Spāniju tika izsēdināts mazā salā netālu no Āfrikas krastiem, kad viņš sāka lamāties uz lidmašīnas apkalpi, ziņo britu laikraksts "Daily Mail".
Lidmašīnas kapteinis nolēma izsēdināt viņu mazajā vulkāniskas izcelsmes Porto Santo salā Atlantijas okeānā, kad viņš sāka kļūt agresīvs, jo lidmašīnas apkalpe atteicās viņam dot alkoholu, raksta "Daily Mail".

Lidmašīna "Airbus" bija ceļā no Anglijas ziemeļiem uz Spānijai piederošo Tenerifes salu, bet mainīja kursu un nolaidās Portugālei piederošajā Porto Santo salā, kas ir tikai 16 kilometrus gara un 7 kilometrus plata.

Lidostā pasažieri sagaidīja policija, un janvārī viņam Portugālē būs jāstājas tiesas priekšā.

Šīs salas lidlauks saglabājies no aukstā kara laikiem, kad NATO apsvēra iespēju padarīt Porto Santo par priekšējās līnijas bāzi, kas apsargā Eiropas dienvidu robežas.

Salā ir tikai kāds pusducis viesnīcu un dažas smilšainas pludmales, un tāpēc Porto Santo ir maz pazīstama tūristiem, kuri parasti dodas uz lielāko Madeiras salu, līdz kurai jābrauc divas stundas ar prāmi.

Aviokompānijas "Monarch Airlines" lidmašīna ieradās Tenerifē ar gandrīz četru stundu nokavēšanos, bet vainīgajam pasažierim brīvdienu sākums aizkavējās, jo bija jādodas uz Madeiras salu, lai nokļūtu Tenerifē ar citu reisu.

Aviokompānijas "Monarch" pārstāvji nebija pieejami komentāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!