Kāds vīrietis lidojuma laikā no Meksikas uz Sanfrancisko ielauzies ASV aviokompānijas "Alaska Airlines" lidmašīnas pilotu kabīnē, uzbrucis pilotam un mēģinājis piekļūt lidmašīnas vadības ierīcēm, informēja aviokompānijas preses sekretārs.
Līdz lidmašīnas nolaišanās brīdim ceturtdienas vakarā Sanfrancisko apkalpei un pasažieriem izdevās vīrieti savaldīt, paziņoja "Alaska Airlines" preses sekretārs Džeks Evanss.

Vīrieti arestēja un nopratināja Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) un Federālā aviācijas administrācija.

Pilota palīgs tika nogādāts slimnīcā, jo sadursmē bija guvis ievainojumu rokā, tam nācās uzlikt astoņas šuves, ziņoja Sanfrancisko televīzija KRON-TV.

Lidmašīna MD-83 ar 43 pasažieriem un pieciem apkalpes locekļiem bija ceļā uz Sanfrancisko no Puertovaljartas lidostas Meksikā.

Uzbrukums notika apmēram septiņos vakarā pēc ASV laika, kad lidmašīna atradās virs Meksikas pilsētas Monterejas, apmēram 185 kilometrus uz dienvidiem no Sanfrancisko. Sadursmes laikā viens no pilotiem pa lidmašīnas translācijas tīklu lūdza palīdzību pirmās klases pasažieriem, informēja lidostas preses sekretārs Rons Vilsons.

Vairāki pasažieri devušies uz pilota kabīni un cīnoties piespieduši uzbrucēju pie zemes, Vilsons pastāstīja. 40 gadus vecajam Pīteram Bredlijam no Misūri štata pilsētas Blūsprīngsas tika uzlikti plastmasas rokudzelži un daži no pasažieriem sēdējuši uz viņa, kamēr lidmašīna nolaidās Sanfrancisko lidostā.

Nav skaidrs, par ko pasažieris bija sadusmots, lai gan televīzija informēja, ka viņš lidojuma laikā izturējies ļoti dīvaini - mainījis sēdvietas un vilcis nost drēbes. Pirms iebrukuma pilotu kabīnē 1,83 metrus garais un 113 kilogramus smagais Bredlijs pēkšņi piecēlies kājās un pārējiem pasažieriem teicis: "Es jūs visus nogalināšu!"

Pēc nopratināšanas Bredlijs tika nogādāts vietējā slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!