Foto: RIA Novosti/Scanpix
146 cilvēki, kas bija iegādājušies biļetes uz aviokompānijas "Kontinent" reisu no Simferopoles uz Krasnojarsku, nevar doties prom no Krimas Autonomās Republikas, jo piektdien kompānija paziņoja par darbības pārtraukšanu, sestdien paziņoja Krimas ministru padomes Galvenā informācijas politikas pārvalde.

Pārvaldes izplatītajā paziņojuma teikts, ka Krimas vadība darīs visu, lai palīdzētu cietušajiem pasažieriem un padarītu viņu uzturēšanos pussalā maksimāli patīkamu.

"Visi pasažieri, kuriem ir biļetes uz "Kontinet" reisiem var zvanīt uz palīdzības tālruni, un mēs palīdzēsim atrisināt jautājumus, kas saistīti ar viņu atgriešanos mājās," teica Krimas pirmais vicepremjers Pāvels Burlakovs.

Cietušo pasažieru vidū bija arī 12 bērnu grupa, kuru pavadīja divi pieaugušie. Šos bērnus Krimas valdība izvietoja kādā sanatorijā.

Biļetes uz "Kontinent" reisu, kuram no Simferopoles vajadzēja izlidot piektdien, iegādājušies 60 cilvēki. Lielākā daļa no viņiem ir Krievijas pilsoņi, kas plānoja doties mājās pēc atpūtas Krimā.

Krievijas lidsabiedrība "Kontinent" piektdien paziņoja, ka pārtrauc savu darbību, atstājot vairāku Krievijas pilsētu lidotās simtiem pasažieru. Viņiem tiek nodrošināts silts ēdiens un pakāpeniski viņus izvieto viesnīcās. Pasažieri galamērķī tiks nogādāti ar citu aviokompāniju reisiem.

Līdz kūrortu sezonas beigām kompānija plānojusi veikt četrus reisus nedēļā no Krimas uz Krieviju, pārvadājot apmēram 320 cilvēku.

Uz sestdien paredzēto reisu no Simferopoles biļetes bija iegādājušies 86 cilvēki, kas nozīmē, ka jau 146 cilvēki atlikto reisu dēļ nenokļūs galamērķī plānotajā laikā un ir spiesti palikt Krimā.

Krievijas civilas aviācijas aģentūra anulējusi ekspluatācijas licenci lidsabiedrībai "Kontinent" saistībā ar to, ka ir traucēta tās darbība, jo kompānijai trūkst nepieciešamo finanšu līdzekļu.

Krievijas transporta ministrs Igors Levitins izdeva rīkojumu aģentūrai arestēt "Kontinent" lidmašīnas, jo lidsabiedrība nespēj nodrošināt pasažieru apkalpošanu, kā arī iesniegt transporta prokuratūrai visus nepieciešamos materiālus par kompanijas darbību.

Reisu atcelšanu turpmāk kontrolēs Krievijas Ģenerālprokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!