Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas konservatīvās valdības spēkos ir līdz nākamā gada beigām pabeigt sarunas par pēcbreksita tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību (ES), svētdien paziņojis valdības ministrs Maikls Govs.

Daudzi politiķi un analītiķi ir apšaubījuši valdības spējas noslēgt vienošanos par tirdzniecību ar ES 11 mēnešu laikā pēc 31.janvārī plānotās Lielbritānijas izstāšanās no bloka. Taču Govs intervijā telekanālam "Sky News" pauda pārliecību, ka tas ir iespējams.

"Diezgan daudz detaļu, par kurām mums ir jāvienojas, jau ir izklāstītas [breksita] politiskajā deklarācijā, tāpēc liela darba daļa jau ir paveikta," sacīja Govs.

"Un, kā norādījuši daudzi cilvēki, ir jomas, kurās Eiropas Savienības intereses un Apvienotās Karalistes intereses jau ir saskaņotas," sacīja Govs.

"Tāpēc es esmu pārliecināts, ka mēs spēsim ne tikai pamest ES 31.janvārī, bet arī īsā laikā vienoties par visām jauno attiecību detaļām," paziņoja Govs.

Pēc Konservatīvās partijas pārliecinošās uzvaras parlamenta vēlēšanās Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien uzrunā saviem atbalstītājiem pavēstīja, ka likumdevēji vēl pirms Ziemassvētkiem balsos par breksita vienošanos, ko viņš panācis ar Briseli.

Džonsons pauda pārliecību, ka vienošanas tiks apstiprināta.

Džonsona vadītie konservatīvie 12.decembrī notikušajās vēlēšanās ievērojami uzlaboja savas pozīcijas parlamentā, nodrošinot stabilu absolūto vairākumu, un tās partijai ir spēcīgākās pozīcijas kopš 1987.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!