Foto: Reuters/Scanpix

Divos svētdien un pirmdien Volgogradā notikušajos teroraktos bojāgājušo skaits ir sasniedzis 34, atsaucoties uz oficiālo informāciju, vēsta Krievijas mediji. Pirmien bojāgājušo skaits vēl bija 31.

No gūtajām traumām slimnīcā naktī uz pirmdienu miris viens svētdien sprādzienā Volgogradas dzelzceļa stacijā cietušais, tāpat miris viens pirmdienas eksplozijā trolejbusā ievainotais, ziņo aģentūra "RIA Novosti". Vēlāk otrdien paziņots, ka trolejbusa sprādzienā bojāgājušo skaits pieaudzis vēl par vienu cilvēku.

Tagad svētdienas uzbrukumā stacijai bojāgājušo skaits ir 18 cilvēki, bet pirmdienas rītā notikušajā sprādzienā cilvēku pilnā trolejbusā - 16 bojāgājušie.

Kopumā abos teroraktos, ieskaitot bojāgājušos, cietuši 106 cilvēki - 65 no tiem hospitalizēti, liecina Ārkārtas situāciju ministrijas dati.

Izmeklētāji uzskata, ka abus teroraktus sarīkoja spridzinātāji pašnāvnieki un ka tie ir savā starpā saistīti. Tāpat uzbrukumiem varētu būt saistība ar oktobrī satiksmes autobusā Volgogradā notikušo sprādzienu.

Jau vēstīts, ka  29.decembrī Volgogradā notika sprādziens stacijā "Volgograda-1".. Savukārt 30. decembra rītā pašnāvnieka sarīkots sprādziens satricinājis cilvēku pilnu trolejbusu.

Nāvējošs sprādziens pilsētas autobusā atskanēja arī oktobrī.

Pastiprināta uzmanība Krievijas spējām garantēt drošību ir pievērsta pirms 2014. gada sākumā gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins Soču olimpiskās spēles cer izmantot Krievijas ekonomisko un sociālo sasniegumu izrādīšanai. Tomēr Soči atrodas tuvu nemierīgajam Ziemeļkaukāza reģionam, kas pēc Padomju Savienības sabrukuma ir piedzīvojis divus karus Čečenijā un biežu vardarbību Dagestānā, Ingušijā un Kabardas-Balkārijā.

Izjaukt spēles ir draudējis Ziemeļkaukāza nemiernieku līderis Doku Umarovs.

Pēdējo divu dienu terorakti Volgogradā parāda, ka uzbrukumiem, lai tiem tiktu pievērsta pastiprināta starptautiska uzmanība, nav nemaz jānotiek pašu Soču tiešā tuvumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!