Foto: TASS/Scanpix/LETA

Lielbritānija nākamnedēļ iepazīstinās ar jaunu sankciju likumu, kas ļaus plašāk vēsties pret Krievijas ekonomikas mērķiem, šādi cenšoties atturēt Maskavu no jauna uzbrukuma Ukrainai, svētdien sacīja Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa.

Ar jauno likumu tiks paplašināts instrumentu klāsts, lai varētu vērsties pret "visiem uzņēmumiem, kas interesē Kremli un Krievijas režīmu", sacīja Lielbritānijas augstākā diplomāte.

"Putina oligarhiem nebūs, kur paslēpties", Trasa sacīja telekanālam "Sky News".

"Es vēlāk šajā nedēļā paziņošu par uzlabotu likumdošanu sankciju jomā, lai mēs varētu vērsties pret vēl citām Krievijas interesēm, kas tiešā veidā ir svarīgas Kremlim."

"Šis likums mums nodrošinās iespēju vērsties pret krietni dažādākiem mērķiem, lai nebūtu neviena, kas varētu uzskatīt, ka viņi var būt imūni pret šīm sankcijām."

Eiropas sabiedrotajiem ir jāsaglabā vienotība centienos atturēt Krieviju, bet "brīvības un demokrātijas aizsardzībai" jābūt prioritātei pār "tūlītējiem finansiāliem jautājumiem , norādīja ministre.

Šķiet, ka Vācija ieņem "krietni stingrāku nostāju" attiecībā uz kontroversālo gāzesvadu "Nord Stream 2", viņa piebilda.

"Mēs nevaram dot priekšroku īstermiņa ekonomiskajām interesēm pār brīvības un demokrātijas ilgtermiņa izdzīvošanu Eiropā. Tas ir smags lēmums, kas mums visiem ir jāpieņem," sacīja Trasa.

Jau vairākas nedēļās nerimst spriedze, ko izraisījusi Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām, Kijevā un Rietumos raisot bažas par vēl viena Krievijas iebrukuma gatavošanu.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens vēl 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!