Kā liecina Krievijā veikta sabiedriskās domas aptauja, lielākā daļa valsts iedzīvotāju - 46% - uzskata, ka Krievija attīstās nepareizajā virzienā, savukārt pretējs viedoklis ir 32% aptaujāto, vēsta interneta medijs "Newsru.com".
Kā liecina fonda "Sabiedrības viedoklis" aptauja, negatīvi valsts attīstības virzienu lielākoties vērtē apgabalu centros, kuros dzīvo mazāk par vienu miljonu cilvēku, mazajās pilsētās un it īpaši laukos. Maskavā un citās lielajās pilsētās pašreizējā Krievijas attīstības ceļa atbalstītāju un pretinieku skaits ir aptuveni līdzīgs.

Sociologi norāda, ka pat respondentu vidū, kuri pilnībā uzticas prezidentam Vladimiram Putinam, katrs ceturtais uzskata, ka Krievija attīstās nepareizajā virzienā.

Kā uzskata 55% aptaujāto, šodien negatīvu notikumu un pārmaiņu ir vairāk nekā pozitīvu un tikai 23% aptaujāto ir pretējs viedoklis.

Atbildot uz atklātiem jautājumiem, kas pēdējā laikā Krievijā notiek labs vai slikts, tikai 30% norādīja uz kādām pozitīvām izmaiņām (60% bija grūtības atbildēt, 10% sacīja, ka nekas labs nenotiek), savukārt dažādas negatīvas parādības nosauca 75% aptaujāto.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, visbiežāk cilvēkus neapmierina cenu kāpums, inflācija, mazā alga, dzīves līmeņa pazemināšanās (26%). 16% norādīja uz noziedzības pieaugumu, kārtības trūkumu, bet 9% satrauca terorisms. Dažādas sociālas problēmas pieminēja 21% aptaujāto, tajā skaitā 9% - bezdarbu. Citas sociālās problēmas - narkomānija, alkoholisms, maksas medicīna un izglītība - tika pieminētas daudz retāk.

Runājot par pozitīvajām izmaiņām, 9% aptaujāto nosauca algu, pensiju un pabalstu paaugstināšanu. Pieci procenti norāda uz pozitīvām izmaiņām Krievijas ekonomikā.

Par tuvāko nākotni Krievijas iedzīvotāju viedokļi bija atšķirīgi: 27% uzskatīja, ka tuvākajos divos gados notiks izmaiņas uz labo pusi, bet 20% bija pretējs viedoklis. Savukārt 35% necer uz ievērojamām izmaiņām valsts dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!