Foto: AP/Scanpix
Aptuveni 80 % Pakistānas svētdien palikusi bez elektrības, jo valsts dienvidu daļā atvienota galvenā elektropārvades līnija, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Tumsā iegrimušas valsts nozīmīgākās pilsētas, tai skaitā galvaspilsēta Islāmābāda. Elektroapgādes pārtraukumi sākušies, kad radušies bojājumi elektrolīnijā, kas no privātās spēkstacijas "Hubco Power Plant" piegādā elektrību valsts elektrotīklam.

Amatpersonas paziņojušas, ka elektroapgādes atjaunošanai būs nepieciešanas astoņas stundas. Ūdens un enerģijas ministrijas pārstāvis Zaharjabs Hans paziņoja, ka bojājumi radušies kaujinieku uzbrukuma dēļ elektrolīnijas tornim, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Pakistānas elektroapgādes sistēma ir viegli ievainojama. Nopietni bojājumi kādā posmā parasti izraisa ķēdes reakciju parējos tīklos. Hroniski bēdīgo elektrotīklu stāvokli neuzlabo situācija, kad valdība ir noteikusi zemas elektrības cenas, bet arī to daudzi iedzīvotāji nevar samaksāt.

Rezultātā valsts elektrotīkli zaudē naudu un nevar samaksāt privātajām elektroenerģijas kompānijām, savukārt tās nevar norēķināties ar naftas un gāzes piegādātājiem, kuri samazina piegāžu apjomus.

Pagājušajā nedēļā Pakistānā izveidojās degvielas krīze, kad valsts Naftas kompānija (piegādā 80% valsts degvielas) bija spiesta pārtraukt importu, jo bankas atteicās pagarināt un palielināt uzņēmuma kredītu, skaidro "Al Jazeera".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!