Foto: AFP/Scanpix
Sīrijas lielākās nemiernieku alianses "Iekarošanas armija" ("Jaish al-Fatah") galvenais militārais komandieris Abū Omars Sarakibs ir nogalināts gaisa triecienā, kas tika veikts pret šīs alianses līderu sanāksmi, ceturtdienas vakarā pavēstīja islāmistu ziņu avoti.

Par Sarakiba nāvi gaisa triecienā, kas noticis Alepo provinces lauku rajonā, mikroblogu vietnē "Twitter" pavēstīja grupējums "Levantes iekarošanas fronte" ("Jabhat Fatah al-Sham"), kura agrākais nosaukums bija "Nusras fronte" ("Jabhat al-Nusra"). Šis grupējums ir minētās alianses dalībnieks.

Sarakibs vadīja militārās operācijas pilsoņkara izpostītajā Alepo pilsētā.

"Levantes iekarošanas frontes" paziņojumā nebija precizēts, kas īstenoja šo gaisa triecienu un tieši kad tas notika.

Gaisa triecienus pret kaujinieku grupējumiem Sīrijā veic ASV vadīta koalīcija, Krievija un Sīrijas valdības kara lidmašīnas. "Al Qaeda" filiāle “Nusras fronte” nesen mainīja savu nosaukumu un paziņoja par atdalīšanos no "Al Qaeda", bet tiek uzskatīts, ka šīs rīcības mērķis ir novērst gaisa triecienus pret šo grupējumu.

"Iekarošanas armija" tika izveidota 2015.gada martā. Šajā aliansē ir apvienojušies islāmistu grupējumi, kas darbojas galvenokārt Idlibas provincē, un to aktīvi atbalsta Saūda Arābija un Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!