Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons ceturtdien aicināja citas Eiropas Savienības (ES) valstis "darīt vairāk" cīņā pret Ebolas vīrusu.

"Acīmredzami, ka risks numur viens šobrīd ir Ebolas krīze, un svarīgi ir veikt darbības pie tā avota Āfrikas rietumu daļā," sacīja Kemerons. 

Pēc viņa vārdiem, Lielbritānija rāda piemēru pārējām valstīm, Sjerraleonei solot 125 miljonus sterliņu mārciņu cietušo palīdzībai. "Taču nepieciešams, lai citas ES darītu vairāk," atzīmēja premjers.

Kemerons norādīja, ka Lielbritānijas karavīri turpina sniegt palīdzību Āfrikas valstīm, kas cieš no vīrusa izplatības. Vietējo mediķu palīdzībai nosūtīti britu gaisa spēki ar vairākiem helikopteriem, bet ceturtdien uz Rietumāfriku devās vēl 100 karavīru.

Iepriekš Lielbritānijas varasiestādes paplašināja lidostu skaitu, kurās veiks ārvalstnieku pārbaudes, kas ierodas no Ebolas vīrusa skartajām valstīm.

Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem, līdz 19. oktobrim piecās valstīs (Gvinejā, Libērijā, Sjerraleonē, Spānijā un ASV), kurās atklāts Ebolas vīruss, reģistrēti 9936 saslimušie un 4877 mirušie. Šonedēļ PVO paziņoja par epidēmijas apstāšanos Nigērijā un Senegālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!