Foto: stock.xchng
Hītrovas lidostā Lielbritānijā pirmdien aizturēts kara noziegumos apsūdzētais bijušais Bosnijas prezidents Ejups Ganičs, ziņo raidorganizācija BBC.

63 gadus vecais Ganičs aizturēts, pamatojoties uz Serbijas izdotu aresta orderi, informējusi Londonas policija. Ganiču un vēl 18 bijušās amatpersonas tur aizdomās par 40 ievainotu karavīru nonāvēšanu un Ženēvas konvencijas pārkāpumiem.

Velāk Ganičs nogādāts Vestminsteras miertiesas iepriekšējā apcietinājumā, kur viņam būs jāpaliek līdz nākamajai tiesas sēdei 29.martā.

Starptautiskais aresta orderis Ganiča aizturēšanai izdots saistībā ar uzbrukumu dienvidslāvu karaspēkam Sarajevā 1992. – 1995.gada Bosnijas kara laikā. Serbija paziņojusi, ka tā dēvētajā Dobrovoljackas ielas kaujā nogalināti vairāk kā 40 karavīri. Pēc šīs kaujas Bosnija pasludināja neatkarību no bijušās Dienvidslāvijas.

Sarajevas universitātes profesors Ganičs ir viens no 19 cilvēkiem, kuru aizturēšanai novembrī izsniegti starptautiskie aresta orderi. Lielbritānijas ārlietu iestādes apstiprinājušas Ganiča aizturēšanu, taču atturas no plašākiem komentāriem, norādot, ka lieta tagad ir tiesas ziņā.

Serbijai 45 dienu laikā jāiesniedz tiesai nepieciešamie dokumenti, lai pierādītu nepieciešamību Ganiču izdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!