Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas bruņoto spēku apjomīgie kaujas tanku zaudējumi Ukrainā, visticamāk, ir saistīti ar okupantu nespēju pareizi un pienācīgi izmantot eksplozīvi reaktīvās bruņas (ERA), teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Pareizi lietojot, ERA precīza trāpījuma gadījumā ar savu sprādzienu spēj izjaukt šāviņa vai reaktīvās strūklas spēku, tomēr Krievijas karavīriem, iespējams, trūkst atbilstošas apmācības ERA pielietošanā. Šāda karavīru kļūda bija vērojama jau Pirmajā Čečenijas karā 1994.gadā, vēsta Lielbritānija.

Ir ļoti iespējams, ka zināšanu trūkuma dēļ, sprādzienbīstamo elementu ievietošana nelielajās kārbiņās tiek aizmirsta vai tiek ievietots neatbilstošs materiāls. Aculiecinieka dokumentētajā video redzams, ka šajā gadījumā sprāgstošu elementu vietā, bruņās ievietota gumija.


Karā Krievijas komandieri ir piedzīvojuši daudzas neveiksmes attiecībā uz zema līmeņa kaujas disciplīnu, piemēram, jau minēto eksplozīvo reaktīvo bruņu neveiksmīga izmantošana. Šo kļūdu kopējā ietekme veicina to, ka okupantu zaudējumi tikai pieaug.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!