Foto: AFP/Scanpix

Londonas slimnīcā svētdien ievietots britu slimnieku kopējs, kurš Sjerraleonē inficējies ar Ebolas vīrusu, paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Kā informē Veselības ministrija, pacients stāvoklis nav ļoti smags.
Londonā viņš nogādāts ar militāro lidmašīnu.


Slimnieku kopējs ir pirmais cilvēks no Lielbritānijas, kurš inficējies ar Ebolas vīrusu, kas kopš marta Rietumāfrikā prasījis jau vismaz 1427 cilvēku dzīvības.

Viņš ar īpaši aprīkotu Karalisko gaisa spēku lidmašīnu "C17" ticis nogādāts armijas lidostā Londonas ziemeļrietumos. No lidmašīnas vīrieti policijas pavadībā un ar īpašu armijas ātrās palīdzības automašīnu nogādāja vienīgajā Lielbritānijas slimnīcā, kas aprīkota ar Ebolas vīrusu inficētu pacientu ārstēšanai.

Pacienta gulta atradīsies "teltī", kurai būs atsevišķa ventilācijas sistēma, un ar viņu kontaktēsies tikai īpaši apmācīts personāls.

Sjerraleones Veselības ministrijas preses pārstāve norādīja, ka inficētais brits ir brīvprātīgi pieteicies darbam Kenemas slimnīcā valsts austrumos un uzņēmies Ebolas upuru apbedīšanas un slimības pārnēsāšanas novērošanu.
Anglijas galvenā ārsta vietnieks profesors Džons Vatsons uzstāja, ka vīrusa izplatības risks Lielbritānijā ir ļoti zems.

"Lielbritānijas slimnīcām pieredze saskarsmē ar ievestām infekciozām slimībām, un šis pacients tiks izolēts, un viņam būs vislabākā iespējamā aprūpe," skaidroja Vatsons.

Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarsmē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem.

Ebolas epidēmija izplatījusies Libērijā, Gvinejā, Sjerraleonē un ir bijuši arī daži inficēšanās gadījumi Nigērijā. Šis ir līdz šim plašākais un nāvējošākais slimības uzliesmojums.

Pasaules Veselības organizācija brīdinājusi, ka, iespējams, būs nepieciešami vairāki mēneši, lai epidēmiju pakļautu kontrolei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!