Ceturtdien veiktajos reidos Londonā, Hamburgā un Ķelnē arestēti trīspadsmit cilvēki.

Skotlendjarda pārstāvji stāsta, ka apcietinātie vīrieši tiek nopratināti par Turcijas iedzīvotāju nelikumīgu pārvešanu uz Lielbritāniju.

Nelegālie imigranti, kuri tika ievesti Lielbritānijā ar lidmašīnām, kuģiem un sauszemes transportu, pēc tam tika izmantoti kā lētais darbaspēks lielo pilsētu kafejnīcās un ātrās ēdināšanas iestādēs.

Policija un Eiropas imigrācijas kontroles organizāciju darbinieki apvienoja spēkus operācijā “Maxim”, kuras norise tika plānota jau ilgāk nekā gadu, ziņo BBC.

Imigrācijas policijas pārstāvis saka: “Sadarbība ar Eiropas kolēģiem ir ļāvusi mums atklāt šo cilvēku kontrabandas tīklu no viena gala līdz otram.”

“Mēs turpinām meklēt koordinatorus un nelegālos darboņus, kuri ir iemesls cilvēku ciešanām, turklāt galvenokārt viņu pašu valstī un sabiedrībā.”

“Daudzi no šiem noziegumiem ietekmē arī Londonas iedzīvotājus. Arestējot nelegālos darboņus, mēs padarām Londonu drošāku.”

Lielbritānijas imigrācijas ministrs apgalvo, ka “šie aresti skaidri parāda, ka nelegāli iebraukušie cilvēki un viņu braucienu organizētāji tiks notverti un sodīti.”

“Mēs vēlamies bez žēlastības vērsties pret cilvēkiem, kuri nelegāli ieceļo valstī, kā arī cilvēkiem, kuri par imigrantu izmantošanu vēl saņem naudu.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!