Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijā svētdien atzīmē karalienes Elizabetes II kronēšanas 60 gadadienu, bet īpašais dievkalpojums, veltīts šai jubilejai, Vestminsteres abatijā notiks otrdien, vēsta britu mediji.

Kā zināms, Elizabete par Lielbritānijas karalieni tika kronēta 1953. gada 2.maijā 27 gadu vecumā un viņas kronēšanas ceremonija kļuva par vienu no pirmajām krāsu televīzijas translācijām vēsturē.

Svinīgajā dievkalpojumā piedalīsies karaliskās ģimenes locekļi, bet viesu vidū būs ārvalstu karalisko ģimeņu pārstāvji un citas augstu stāvošas personas. Īpašo lūgšanu, ko akceptējusi karaliene, sacerējis abatijas vadītājs Džons Hols, to lasīs Kentrberijas arhibīskaps Džastins Vebljs, bet Bībeles fragmentus lasīs Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Iepriekšējā apaļajā kronēšanas jubilejā 2003. gadā šajā dievkalpojumā piedalījās arī briti, kas dzimuši karalienes kronēšanas dienā. Iespējams, ka tā būs arī šogad. Karalienes kronēšanas svētki gan būs krietni vien pieticīgāki par pērn plaši atzīmēto Elizabetes II valdīšanas "dimanta" jubileju. Lielākoties tos atzīmēs ar daudzskaitlīgiem piknikiem un izstādēm, kas veltītas karalienei un galmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!