Lielbritānijas premjerministra Gordona Brauna vadītā valdība ir piedzīvojusi jaunu apkaunojumu, jo pirmdien atzinās, ka kāds tās sadarbības partneris pazaudējis datus par trim miljoniem autoskolu audzēkņu, raksta "Reuters".
Paziņojums izskanējis dažas nedēļas pēc tam, kad valdība atzina, ka ir pazaudējusi datora diskus, kuros bija dati un bankas konti par 25 miljoniem cilvēku, un tādējādi gandrīz puse no iedzīvotājiem tika pakļauti krāpšanas riskam.

Opozīcijā esošie konservatīvie apsūdz valdību nekompetencē par virkni incidentu, kas gadījušies pēdējā laikā un radījuši popularitātes kritumu sešus mēnešus strādājušajai Brauna valdībai.

Transporta lietu ministrija apstiprinājusi, ka kāds privātais uzņēmējs maijā bija paziņojis par datora cietā diska pazušanu, un tajā bija jauno autovadītāju vārdi, adreses un cita informācija, tomēr nebija minēti dati par bankas kontiem vai kredītkartēm. Pārvešanas laikā esot pazuduši arī divi diski ar informāciju par 7 500 automašīnām, kā arī to īpašnieku vārdi un adreses.

Ministrija atvainojas šajos incidentos iesaistītajiem cilvēkiem un jau uzsākusi papildu drošības pasākumus informācijas sargāšanai valsts aģentūrās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!