Lielbritānijā kāds vīrietis, izliekoties par bankas "Barclays" prezidentu, no tās izkrāpis 10 tūkstošus mārciņu (9,4 tūkstošus latu). Blēdis piezvanījis uz bankas zvanu centru un pārliecinājis darbinieku, ka viņš ir bankas prezidents Markuss Agiuss, kura gada ienākumi ir 800 tūkstoši mārciņu (750 tūkstoši latu).
Viņš pasūtījis jaunu kredītkarti, aizgājis uz "Barclays" filiāli un izņēmis 10 tūkstošus mārciņu.

Šokētā bankas vadība pēc šī notikuma no kauna nav zinājusi, kur likties.

Saniknotais 61 gadu vecais Agiuss pieprasīja nekavējoties ieviest izmaiņas drošības procedūrās.

"Barclays" karšu nodaļa atmaksājusi Agiusam 10 tūkstošu mārciņu, uzņemoties atbildību par krāpšanu. Visticamāk, ka krāpnieks ar interneta palīdzību uzzinājis upura dzimšanas datumu, adresi un citus nepieciešamos personas datus.

Lai novērstu šādu gadījumu atkārtošanos, bankas vadošajiem darbiniekiem tika ieviesta jauna kodu un paroļu sistēma.

Jautāts par pārdrošo noziegumu, Agiuss sacīja: "Kredītkaršu noziegumi ir jautājums, ar kuru mūsu nozare turpina saskarties. "Barclays" apņēmusies darīt visu iespējamo klientu interesēs."

Bankas pārstāvis norādīja: "Tajā vainojama viena mūsu zvanu centra darbinieka cilvēciska kļūda. Netika ievērotas procedūras, un mēs no tā esam mācījušies."

"Visiem "Barclays" klientiem, sākot ar prezidentu, ir garantija, ka viņiem tiks atmaksāta datu zādzības dēļ zaudētā nauda, ja vien viņi būs ievērojuši nepieciešamos piesardzības pasākumus, norādīja bankas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!