Foto: EPA/Scanpix/LETA

Turpinoties "Brexit" sarunām, Lielbritānijas "sarkanās līnijas" nav mainījušās, bet cerība uz tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību (ES) joprojām pastāv, ja bloks nolems vecināt sadarbību, raksta aģentūra "Reuters".

Lielbritānija izstājās no ES janvārī, bet abas puses pirms pārejas perioda beigām 31.decembrī cenšas panākt vienošanos, kas regulētu tirdzniecības attiecības

"Mūsu sarkanās līnijas nav mainījušās un mēs gatavojamies jebkādam iznākumam", apgalvo veselības sekretārs Mets Henkoks.

Deivids Frosts, Lielbritānijas galvenais sarunvedējs, ir izteicies, ka "pēdējo pāris dienu laikā ir panākts progress, bet joprojām ir nepieciešamas diskusijas par būtiskākajiem līguma punktiem". "Mēs strādājam, lai panāktu vienošanos, bet iespējama ir tikai tāda vienošanās, kas būtu saskaņā ar mūsu suverenitāti, kā arī tāda, kas mūsu rokās atkal atgrieztu kontroli pār likumiem, tirdzniecību un mūsu ūdeņiem".

Pirmdien ES amatpersonas pauda viedokli, ka iespējams jau ir "daudz par vēlu", lai panāktu jaunu vienošanos ar Lielbritāniju un, ka varētu būt arī par vēlu panākt šādu vienošanos līdz 2021.gadam pat tad, ja "Brexit" sarunvedēji to noslēgtu šonedēļ vai nākošnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!